Klantwaardering 8,8 / 3646 reviews
Menu

Over Van Beek Lederwaren (sinds 1936)

 

Bent u op zoek naar luxe lederwaren, businesscases en of travel artikelen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn al ruim 84 jaar een gevestigde naam op het gebied van lederwaren, koffers en accessoires. In onze winkels en webshop treft u een uitgebreide collectie aan met exclusieve merken als Claudio Ferrici, The Bridge, Castelijn & Beerens, Longchamp , Fred de la Bretonniere, Berba, Hester van Eeghen, Piquadro en Campomaggi.

 

mooie fashion merken als Cowboysbag, Myomy, Aunts & Uncles, Mywalit, Saccoo, Healty Back Bag en Gigi Fratelli. Jeugdige merken als Eastpak, Kipling, Rains, Dakine , Vaude, Zebra en Vans. En luxe reisartikelen als Rimowa, Bric's, Tumi, Samsonite en vele andere. Tevens verkopen wij vele bijpassende accessoires, van o.a. Secrid, Mywalit, Knirps en Senz.

 

Van Beek Lederwaren 4 fotos oud

 

Geschiedenis Van Beek Lederwaren uit Zwolle

Van Beek Lederwaren is een derde generatie familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verkopen van tassen en koffers. Het familiebedrijf is al ruim 84 jaar lang een begrip in de regio Zwolle. Van Beek Lederwaren werd in 1936 opgericht door Wim van Beek. Het was een compacte tassenwinkel aan de Nieuwe Haven in de Overijsselse hoofdstad, hedendaags Luttekestraat, waar Wim tassen ging verkopen. Drie jaar later kocht Wim een deel van het pand van Hotel De Zon aan de Grote Markt in Zwolle en ging vanuit daar zijn tassen verkopen aan voornamelijk consumenten.

Wim van Beek trad in 1940 ten huwelijk en stichtte een gezin, dat boven de winkel op de Grote Markt woonde. Han van Beek, de zoon van Wim, ging nadat hij 18 jaar oud was werken in de zaak van zijn vader. Vlak daarna nam Wim van Beek een filiaal over van een neef in het Overijsselse Kampen. Op dit moment heeft Van de Beek Lederwaren het filiaal in Kampen niet meer binnen de onderneming, het filiaal is onlangs gesloten.

De ‘hoofdvestiging’ in Zwolle liep naar behoren en er moest uitgekeken worden naar meer verkoopruimte. In 1969 werd dat gerealiseerd met een tweede winkel aan de Grote Markt. In 1972 kwam Jos van Beek, een andere zoon van Wim, in de onderneming. Hij werd gevraagd na zijn militaire dienst om tijdelijk te gaan helpen bij het runnen van de drie winkels.

  Van Beek Lederwaren Zwolle
Van Beek Lederwaren geschiedenis  

Van Beek Lederwaren had sinds 1970 een magazijn in de Marslanden, waar zoon Jos zich ook mee ging bezighouden. Een aantal jaar later kreeg het familiebedrijf te kampen met ruimtegebrek waardoor het genoodzaakt was om drie garageboxen te huren aan de Veerallee, waar vooral tassen werden gestald vanuit Duitsland. In 1976 opende Van Beek Lederwaren een winkel in het overdekte winkelcentrum in Zwolle. In 1989 was de volgende uitbreiding alweer een feit, een winkel erbij in Hoogeveen. In 1996 werd er zelfs een tweede winkel geopend in het winkelcentrum van Zwolle, deze winkel heeft het label: ‘Travel & Bags’.

Een aantal jaar na de eeuwwisseling kwam er nog een pand vrij naast een vestiging van Van Beek Lederwaren op de Grote Markt. In 2002 werd het pand aangekocht en al snel waren er plannen om er één grote winkel van te maken. De plannen werden al snel gerealiseerd en in november 2004 werd deze winkel geopend.

Sinds 1993 is de zoon van Han, Maarten van Beek, werkzaam in het bedrijf. De bereikbaarheid in het centrum werd steeds moeilijker en daarom opende Maarten een magazijn en een ‘Business Point’ aan de Ceintuurbaan in Zwolle. In 2010 werd dit pand in gebruik genomen waar voldoende mogelijkheden waren voor het kantoor, de web-shop en alle voorraden tassen en koffers. In 2009, vlak voor het openen van het ‘Business Point’ was Maarten zich ook gaan bezighouden met de internetverkoop van de producten, wat vandaag de dag een heel belangrijk deel is geworden van de onderneming. Sinds 2014 is Joost van Beek ook werkzaam in het bedrijf en hebben Han en Jos afscheid genomen. Vooral de combinatie Clicks and Bricks staat hoog in het vaandel. In 2015 is gekozen voor focus op Zwolle en Online. 2016 en 2017 zijn de jaren van retail in Zwolle en online groei.

Onze winkels

Wij zijn al ruim 84 jaar een gevestigde naam op het gebied van lederwaren, koffers en accessoires. In onze winkels in Zwolle en in onze webshop treft u een uitgebreide collectie aan met exclusieve merken, fashion merken en jeugdige merken, kortom voor ieder wat wils.


Bekijk onze winkels