Klantwaardering 8,8 / 3646 reviews
Menu

Koffer kwijt, wat nu?

Ben je eindelijk op je bestemming of net terug van vakantie, ligt je koffer niet op de bagageband! Het zijn problemen die nog wel eens voorkomen. Wat moet je doen als je dit overkomt? Het antwoord is: direct actie ondernemen! Ga naar de vertegenwoordiger van de vliegtuigmaatschappij en leg de situatie uit. Vraag een Property Irregularity Report (PIR) aan, dit is een declaratieformulier dat je binnen vijf dagen na het verlies van je bagage moet invullen. Laat de vertegenwoordiger daarnaast de 'World tracer' checken, hiermee kan hij of zij vaak al achterhalen waar je bagage op dat moment is of waar het kwijt is geraakt.

De nieuwste koffers van Samsonite zullen uitgerust worden met een Track&Go. De Track&Go is een klein apparaat dat eenvoudig in een koffer of tas kan worden gedaan, waarmee de eigenaar zijn eigen bagage kan volgen. Track&Go is gebaseerd op 2 hoofdprincipes, namelijk het geven van de geolocatie van bagage, en het geven van een alarm als de bagage buiten het bereik van de Track&Go raakt. Dit maakt het mogelijk om bagage bijvoorbeeld in de bagagerekken achter te laten in de trein onderweg naar Parijs, zonder de zorgen dat deze mogelijk kunnen worden gestolen zonder dat de reiziger hier bewust van is. Als je bagage met vertraging aankomt, heb je recht op een vergoeding van noodzakelijke spullen. Denk hierbij aan toiletartikelen en kleding. Hoe “groot” die vergoeding is, hangt af van de algemene voorwaarden. Voor zaken als geld, juwelen, zakelijke documenten en/of andere waardevolle spullen is een luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk. Is je bagage na drie dagen nog steeds kwijt, dan moet je een Bagage Inventory List (BIL) invullen.

Komt je bagage helemaal niet meer aan en is het dus definitief kwijt, dan moet je het Verdrag van Montreal en het verdrag van Warschau raadplegen. Hier staat in hoeveel een luchtvaartmaatschappij moet vergoeden per KG bagage. Zoek jij nog een goede en veilige koffer? Bekijk dan eens de koffers van Van Beek Lederwaren. De al ruim 80 jaar ervaren lederwaren specialist biedt uitsluitend koffers aan van topkwaliteit. De beveiligingsmogelijkheden zorgen ervoor dat je zorgeloos op reis kunt gaan. Bekijk bijvoorbeeld eens de prachtige Rimowa, Samsonite of Tumi koffers. Elke koffer wordt bovendien gratis verzonden. Heb je nog vragen of wil je graag professioneel advies? Neem dan gerust contact met ons op en ontvang snel hulp van een van onze vakkundige reisadviseurs.

  bekijk alle koffers


Bekijk alle koffers

Bewaren