Klantwaardering 9,0 / 2721 reviews
Menu

Hoe zwaar mag je koffer zijn?

Ga jij op vakantie met het vliegtuig en vraag je je af hoe zwaar je koffer mag zijn? Het antwoord hangt af van de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt en in welke klasse je vliegt. Wettelijk is bepaald dat een koffer niet zwaarder mag wegen dan 32 kg, dit ter voorkoming van rugklachten van het personeel die deze koffers moeten tillen.

Het maximale gewicht dat je koffer mag wegen, is te vinden in de binnenzijde van je ticket. Wil je meer gewicht meenemen, dan zal je moeten bijbetalen. KLM hanteert in de normale klasse een maximaal gewicht van 23 kg. Bij Ryanair kan je kiezen voor een maximum gewicht van 15 of 20 kg. Op basis hiervan betaal je een bedrag. AirBerlin houdt ook een maximaal gewicht aan van 23 kg, opnieuw gebaseerd op de normale klasse. Om specifiek te bekijken hoe zwaar jouw koffer maximaal mag wegen, kun je het beste even op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij kijken of contact met ze opnemen.

Zoek jij nog een koffer die bij voorkeur licht in gewicht is? Voor onder andere prachtige Samsonite of Tumi koffers kun je bij de al ruim 80 jaar ervaren lederwarenspecialist Van Beek Lederwaren uitstekend terecht. Van Beek gaat mee met de tijd en beschikt daarom over de nieuwste series koffers, allemaal van uitstekende kwaliteit. Heb je nog vragen of wil je graag professioneel advies? Dan kun je altijd contact opnemen met de vakkundige medewerkers in onze winkels in Zwolle. Wij helpen je graag verder.

  koffers van beek lederwaren


Bekijk alle koffers