Klantwaardering 8,8 / 3646 reviews
Menu

Hoe groot mag je koffer zijn?

Ga jij binnenkort vliegen en vraag je je af hoe groot je koffer mag zijn? Een handbagage koffer stelt andere eisen dan een ruimbagage koffer. De maximale afmetingen van een handbagage koffer is afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt en in welke klasse je vliegt. De specifieke afmetingen zijn altijd terug te vinden op de website van de betreffende vliegtuigmaatschappij, maar ze liggen bijna altijd tussen de 50 – 56 cm (hoogte), 35 – 45 cm(breedte) en 20-25 cm (diepte).

Bij een ruimbagage koffer gaat het niet zozeer om de afmetingen van de koffer, maar draait het meer om het gewicht. Er worden geen eisen gesteld aan de maximale lengte, alleen de breedte mag niet meer zijn dan 115 cm en de hoogte niet meer dan 86 cm. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte. Het gewicht van de ruimbagage hangt ook weer af van de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt en in welke klasse. Wettelijk is bepaald dat een koffer niet zwaarder mag wegen dan 32 kg ter voorkoming van rugklachten van het personeel die deze koffers moeten tillen. Vliegtuigmaatschappijen hanteren meestal een maximumgewicht tussen de 15 – 25 kg. Wil je meer kilo's meenemen, dan zul je meestal moeten bijbetalen. Voor concrete informatie kun je het best de website van de betreffende vliegtuigmaatschappij bezoeken of contact met hen opnemen.

Ben jij nog op zoek naar een koffer voor jouw vakantie? Een mooie Samsonite, Tumi of een ander merk dat je aanspreekt? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Van Beek Lederwaren. De al ruim 80 jaar ervaren lederwaren specialist biedt een ruim assortiment koffers aan van topkwaliteit. Bestel je bij ons een koffer, dan wordt deze gratis naar je verzonden. Twijfel niet en kijk snel!

  bekijk alle koffers


Bekijk onze koffers

Bewaren