Vaude TassenVaude topman hangt tas aan de wilgen

Peter Sontheimer topmanager van het Duitse tassenmerk Vaude hangt na een dienstverband van 21 jaar zijn tas aan de wilgen. Het bedrijf zal hiermee een icoon verliezen. Peter Sontheimer zette in zijn beginjaren de fietsaccessoires productielijn op en werd later manager van het gehele Vaude assortiment. Sontheimer heeft aangegeven te stoppen vanwege privé redenen. Onder Sontheimer wist Vaude jarenlang grote successen te boeken en is het bedrijf tegenwoordig een wereldspeler geworden in de tassen en outdoor branche.

Minder reizen, meer familie

Sontheimer wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Om op zijn werk te komen moest er altijd een erg lange reis gemaakt worden. Daar wou hij vanaf omdat hij het gevoel had dat zijn gezin eronder begon te lijden. Vanaf nu wil Sontheimer meer tijd voor zijn familie vrij gaan maken. Vaude CEO Antje van Dewitz kan de overwegingen van Sontheimer goed begrijpen: “alhoewel we hem als persoon en ook als teamlid natuurlijk wel enorm zullen gaan missen”, aldus Antje van Dewitz. Peter Sontheimer zelf zegt dankbaar te zijn voor zijn mooie jaren bij Vaude. Hij wil graag iedereen bedanken voor de mooie jaren en samenwerkingsverbanden die hebben plaatsgevonden in de 21 jaren dat hij werkzaam was bij de organisatie.

Vaude bewandelde groene wegen onder Sontheimer

De laatste jaren ging Vaude mede onder leiding van Sontheimer een steeds groenere koers varen. Vaude heeft dit gedaan door verscheidene projecten in Duitsland en China op te zetten. In China werd nog veel op kolen gestookt wat zorgt voor luchtvervuiling en een hoge CO₂ uitstoot. Vaude besloot daarom ketels te geven, waarin mensen de restanten van de maisoogst kunnen verbranden. Hiermee kunnen de mensen hun huizen warm houden, koken en zorgen ze bovendien voor minder CO₂ uitstoot. Uiteindelijk bleek dat de aanschaf van deze kachels zorgden voor een vermindering van ruim 800 ton CO₂ uitstoot.

Vaude is zichzelf gaan zien als partner van de natuur

Vaude is de laatste jaren zichzelf gaan zien als partner van de natuur. Naast dat het bedrijf namelijk bezig is om 100% klimaat neutraal te worden, zijn alle tassen die het bedrijf produceert ook nog eens gemaakt van natuur vriendelijke materialen. Vaude wist zelfs het Blue Design keurmerk in de wacht te slepen. Blue Design is een van de strengste onafhankelijke textielkeurmerken. Het bedrijf brengt op deze manier niet alleen hele mooie tassen op de markt maar denkt heeft met haar doordachte klimaatbeleid ook aan onze toekomst gedacht.