Vaude TumiNormaal vind je Soft carbon op formule 1 wagens of op ruimte schepen. Sinds kort kun je soft carbon echter ook vinden in de Tumi CSX collectie. Deze collectie is gemaakt van 100% soft carbon. De makers van Tumi hebben het materiaal wat voor deze koffers en tassen gebruikt is zelf ontwikkeld. Carbon soft is erg sterk maar ook erg licht. Het materiaal is hierdoor ideaal om voor koffers te gebruiken, omdat deze lichtgewicht koffers ervoor zorgen dat de klant goedkoper kan reizen.

Soft carbon geeft Tumi koffers een stoere uitstraling

Naast dat soft carbon erg sterk en licht is, zorgt het ook nog eens voor een erg stoere uitstraling van de koffers en tassen. Normaal zie je soft carbon alleen op sportwagens, waarvan hoge prestaties verwacht worden. De ontwikkeling van het materiaal heeft meer dan een jaar gekost. Tumi wist soft carbon te produceren door het normaal erg stugge materiaal Carbon Fiber te combineren met het zacht leer. Hierdoor is er een product ontstaan wat nog nooit eerder op de markt is gekomen.

Tumi innoveert ook met Tumi mini

Naast dat Tumi met een 100% soft carbon collectie op de markt is gekomen, heeft het bedrijf verder ook niet stil gezeten. Dat het bedrijf innovatie hoog in het vaandel heeft staan bewijst het bedrijf nog maar eens met de Tumi Mini collectie. Het bijzondere aan de tassen in deze collectie is dat ze losse compartimenten bevatten die ook aan andere tassen binnen deze collectie geritst kunnen worden. Hiermee kunnen klanten bijvoorbeeld hun iPad hoes eerst vast ritsen aan hun weekend tas, om hem vervolgens vast te ritsen aan een weekendtas.

Tumi collecties vanaf eind 2015 op de markt

Zowel de Tumi CSX collectie als de Tumi Mini collectie zijn erg uniek en nog niet eerder verschenen in de tassen­ en kofferwereld. Deze collecties zorgen voor een omslag in de branche. Ook vorige maand werd de branche al opgeschrikt door grote veranderingen. De Duitse kofferproducent Rimowa, bracht vorige maand het digitale kofferlabel uit, in een niet eerder verschenen samenwerking met Lufthansa. De nieuwe Tumi collecties komen eind 2015 op de markt. Van Beek Lederwaren zal beide collecties in haar webshop verkopen.