Samsonite Aeris koffers

Samsonite koffers zijn bijna onbetwistbaar de top van de koffermarkt. De koning, keizer en admiraal van het rijk der koffers is al meer dan een eeuw bezig met het maken van innovatieve en hoogwaardige oplossingen om bagage veilig de wereld over te vervoeren. Het is bijna zoals bij Luxaflex of Jeep: de merknaam wordt de productnaam - als je aan koffers denkt, denk je aan Samsonite. Punt. Hier hoeven we het hier dus niet over te hebben. Wat wèl relevant is: welke maat Samsonite koffer is handig voor welk reisdoel? Laten we gewoon maar een rijtje maken van klein naar groot (qua kofferruimte) en dus ook van kort naar lang (wat betreft de duur van de reis).

 

Samsonite koffer handbagage

Handbagage mag mee aan boord van het vliegtuig, mits het aan de strenge formaateisen van de vliegmaatschappij voldoet. Hiervoor is de zogenaamde IATA-norm opgesteld. Dit komt neer op een formaat van: 56 x 45 x 25 cm. Het is echter zo dat een aantal maatschappijen er weer eigen ideeën op na houdt als het gaat om de handbagage. Sommige hebben een ander beleid dat gebaseerd is op het gewicht. Om de actuele stand van zaken aan te houden, is het verstandig om de richtlijnen van de maatschappij waarmee u vliegt voor vertrek eerst te checken. De Samsonite koffers die geschikt zijn voor handbagage zijn o.a. de volgende: de Flux, Base Boost, Pro-DLX en de Lite Cube. Het gaat dan wel bij al deze types om de 50 cm en 55 cm variant. En natuurlijk zijn dit niet alle Samsonite koffers die geschikt zijn voor handbagage. Ook verschillende reistassen kunnen bijvoorbeeld goed voor dit doeleinde gebruikt worden.

 

Kleine Samsonite koffer

Onder de noemer kleine koffer laten we alles boven het formaat handbagage vallen tot aan de categorie van grote koffer. Dus vanaf 56 centimeter tot zo ongeveer 70 cm. Qua inhoud zit dat tussen de 55 en 70 liter. Dit is ideaal voor een lang weekend weg – iets als een stedentrip. Samsonite heeft in dit formaat ook weer een hoop koffers om uit te kiezen. Hetzelfde rijtje als bij de handbagage heeft ook een grotere variant die als ‘kleine koffer’ valt aan te merken. Hier moet zeker de Samsonite Cosmolite aan toegevoegd worden, want dit is toch wel het neusje van de zalm binnen het Samsonite assortiment.

 

Midden maat Samsonite koffer

Gaan we nog een stap groter in de kofferhiërarchie dan komen we uit bij de ‘midden maat’. Dit is de meest verkochte maat, omdat het de ideale koffer is voor een langere vakantie – zo’n 2 a 3 weken. Ga er vanuit dat je ongeveer 20 kg mee kan nemen in deze koffers. Dat is meestal het maximum dat de vliegmaatschappijen hanteren. De inhoud zit tussen de 75 en 95 liter. Samsonite koffers in deze categorie zijn er te kust en te keur. Het is maar net welke eisen u verder stelt aan de reisgenoot op wielen, bij welk type u uitkomt. De S'Cure is een voorbeeld van een klassieke midden en grote maat koffer, simpel en praktisch.

 

Grote maat Samsonite koffer

Het was te verwachten: na de midden maat komt de grote maat. Dit is de opperkoffer, de grootste onder zijn soortgenoten waar je met gemak een halve kledingkast in kunt vervoeren. Hierbij moet wel vermeld worden dat niet elke luchtvaartmaatschappij dit formaat accepteert. Als je echt heel lang op reis gaat of met z’n tweeën uit één koffer wil leven is zo’n grote Samsonite koffer een optie. Samsonite heeft natuurlijk een aantal opties in de categorie ‘grote koffer’. Hierbij is vooral de Aeris een favoriet van velen. Een robuuste koffer die echt veel bagage kwijt kan.

 

Samsonite koffer conclusie

Het is maar net welke reis u gaat maken, voor welke koffer u gaat. Het bovenstaande overzicht kan in ieder geval als handvat gebruikt worden om een weloverwogen keuze te maken.