Samsonite koffersHet Amerikaanse bedrijf Samsonite heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf boekte in Europa en Amerika maar liefst 17% meer winst dan in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De Amerikaanse koffergigant weet ook in Azië steeds meer markt te veroveren ook hier was de winst respectievelijk 17%. In Zuid Amerika groeide de winst met 7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bedrijf wist over de volledige breedte van de markt winsten te boeken.

Meer dan een eeuw aan ervaring

Samsonite is al meer dan honderd jaar actief in de markt van bagageproducten. Het hoofdmerk is Samsonite, maar daarnaast bestaat het bedrijf ook merken als American Tourister, Hartmann, High Sierra, Gregory, Speck en Lipault. Samsonite is een van de meest bekende koffer en bagagemerken ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf is de grootste speler in de koffer en bagagemarkt.

Azië opkomende markt

Samsonite weet vooral in Azië snel te groeien. Afgelopen kwartaal bereikte Samsonite een recordgroei in Azië. Zo werd er in Japan een winst genoteerd van maar liefst 44%. Ondertussen probeert het merk zich met de overname van Chic Ascent ook in Europa verder te versterken. De overname van deze Italiaanse retailketen moet het aantal direct sales op het schiereiland gaan verhogen.

Samsonite kopen bij Van Beek Lederwaren

Van Beek Lederwaren is officieel dealer van Samsonite en beschikt over een zeer ruim assortiment Samsonite koffers en reisproducten. Deze bagageproducten worden zowel verkocht in de webshop maar ook in de vestigingen van Van Beek Lederwaren. Bij bestellingen boven de 39 euro hoeven klanten bij Van Beek Lederwaren geen verzendkosten te betalen.