RimowaRimowa laat papieren koffer label verdwijnen

Rimowa komt met digitale tag voor bagage en laat daarmee het papieren label verdwijnen. De Duitse bagage gigant komt begin 2016 met een elektronische tag op de markt waarmee het voor klant en luchtvaart maatschappij eenvoudiger wordt om bagage mee te nemen op vakantie. De elektronische tag wordt in samenwerking met luchtvaart maatschappij Lufthansa op de markt gebracht en zorgt voor een enorme verandering in bagageland.

Hoe werkt het?

Naast een digitale boarding pas, krijgen passagiers in het vervolg ook digitale bagage informatie van hun luchtvaart maatschappij voor de vlucht die ze geboekt hebben. Deze informatie wordt verzonden naar de smartphone van de klant door middel van bluetooth. Op de koffer zit tevens een digitaal scherm waarop de informatie ook zichtbaar zal zijn. De grootte van het schermpje wat op uw koffer zit is vergelijkbaar met de grote van het huidige papieren kofferlabel. Het scherm is bestand tegen vocht, kou, hitte, vibratie en vallen. Hierdoor blijft de informatie altijd zichtbaar en kunt u nooit uw label verliezen zoals met de huidige papieren labels nog al eens gebeurd.

Wat levert het voor u als passagier op

Bent u het lange wachten voor het inchecken en het inchecken voor bagage zat? Dan is het revolutionaire systeem van Rimowa echt iets voor u. Met dit systeem kunt u namelijk thuis zowel uzelf als uw bagage alvast rustig inchecken. Als u vervolgens op het vliegveld aankomt duurt het nog maar een fractie van een seconde om aan boord van het vliegtuig te komen, want u kunt uw koffers zo afleveren op een van de bagage afleverpunten. Tevens zendt de applicatie u automatisch informatie voor, tijdens en na de vlucht.

Lufthansa lanceert, andere luchtvaart maatschappijen in de rij

Rimowa lanceert dit revolutionaire systeem in samenwerking met Lufthansa. Het systeem is een innovatie die in samenwerking met meerdere partijen uit de bagagesector. Volgens berichten zouden ook andere luchtvaartmaatschappijen inmiddels in de rij staan om met dit nieuwe systeem te gaan werken. Zoals het nu lijkt komen de Rimowa koffers met digitale tag vanaf begin 2016 in de schappen bij Van Beek Lederwaren. Het zal dan gaan om de volgende maten: 63cm, 70cm, 73cm, 77cm, 75cm en 80 cm. U kunt de koffers online bestellen in de Van Beek Lederwaren webshop of eens langs komen bij een van de Van Beek Lederwaren filialen. Hier kunnen onze medewerkers u helpen bij het uitzoeken van een Rimowa koffer en u de voordelen van het revolutionaire systeem uitleggen.