Samsonite

Samsonite Univ-Lite tassenreeks

De Samsonite Univ-Lite is een relatief nieuwe serie van het overbekende koffer- en tassenmerk Samsonite. De reistassen zijn er in een aantal varianten: een rugzak, een laptoprugzak en een reistas met wielen. Het ontwerp van Univ-Lite oogt fris en modern en kan in zwart of rood te verkrijgen. Het materiaal is licht en stevig, wat je mag verwachten bij een moderne tas als deze. De kruislingse banden die over de buitenkant lopen, geven zowel stevigheid als een karakteristieke look. Daarnaast zijn ze erg handig om de tas in te snoeren wanneer er minder in is gestopt dan zou kunnen.

 

Straps

Dat insnoeren is echt een mooie nieuwigheid. Hoe vaak komt het niet voor dat je een half volle tas meeneemt. Niets mis mee, behalve dat de spullen wat gaan hangen als je ze in een rugtas draagt. Qua comfort is dat geen ideale situatie, want het belast je schouders onnodig. De straps aan de buitenkant van de Samsonite Univ-Lite tassen zijn gemakkelijk te verstellen. Het is een techniek die al langer gebruikt wordt bij backpacks en eigenlijk is het vreemd dat je het bij gewone rugtassen nog niet vaak ziet. De ervaring met deze nieuwe Samsonite tassen maakt dat je eigenlijk niet meer anders wil.

 

Reistassen

Aan de binnenkant vallen de praktische vakken op. Alles is ingedeeld op een manier waardoor je ook makkelijk je kleine spullen kunt terugvinden. Bij de rolkoffer is het mogelijk om de hengsels of de trekstang te gebruiken. Verder zijn deze Samsonite reistassen voorzien van grote, soepele wielen en is het mogelijk om een hangslot te bevestigen aan de ritssluitingen. Een ideale reispartner voor een lang weekend weg dus.

 

Conclusie

Al met al is de conclusie dat de Univ-Lite reeks een mooie toevoeging is aan alle koffers en tassen die Samsonite al op de markt heeft. De nieuwigheden maken de tassen klaar voor de gebruiker van vandaag en morgen.

 

Voordelen van Samsonite Univ-Lite:

  • + Licht
  • + Stevig
  • + Mooi ontwerp!
  • + Inventief

 

Nadelen van Samsonite Univ-Lite:

  • - Geen koffer voor lange reizen