Samsonite Firelite koffers

 

Samsonite Firelite kofferreeks

Wat meteen opvalt aan de Samsonite Firelite is het extreem lage gewicht. Toch heeft het overbekende koffermerk Samsonite het voor elkaar gekregen om de Firelite ook nog eens uitzonderlijk sterk te maken. Dat lage gewicht is erg voordelig als je een koffer meeneemt als handbagage. Praktisch alle vliegmaatschappijen hanteren strenge eisen op het gebied van gewicht. Als een koffer dan verdraaid licht is, kunnen er logischerwijs meer spullen mee.

 

Curve technologie

De buitenkant haalt zijn kracht uit de curve technologie die Samsonite al eerder toepaste op kofferseries. Hierdoor absorbeert de schaal energie en ziet hij er ook nog eens ontzettend strak uit. De stevigheid is een geruststellende wetenschap wanneer de koffer is overgedragen aan de soms ruwe handen van het vliegveldpersoneel. Een Firelite koffer kan meer dan goed tegen een stootje en zal een knusse opstapeling van bagage met gemak zonder kleerscheuren doorstaan. Een ander voordeel van de buitenkant is dat deze volledig waterafstotend is. Zelfs de rits heeft een speciale coating die er voor zorgt dat ook deze waterdicht is.

 

Soepele wielen

Daarnaast beschikt de Firelite over een soepele wielset. Vier wieltjes die wel wat weghebben van inlineskates rollen stabiel over vrijwel elke ondergrond. Ze zwenken makkelijk waardoor manoeuvreren op drukke luchthavens geen probleem is. Tot zover de buitenkant van deze Samsonite koffer. Aan de binnenzijde zijn twee compartimenten te vinden. Eén met een rits en één met twee kruislingse banden die bijvoorbeeld kleding makkelijk bij elkaar houden. Het is mogelijk om de ritszijde af te sluiten met een slot, zodat uw waardevolle spullen veilig zijn.

 

Conclusie

De Samsonite Firelite is bij elkaar opgeteld een uitstekende koffer. Echt eentje waar je jaren mee vooruit kunt. Er zitten veel nieuwigheidjes op en aan waarmee Samsonite voorlopig de concurrentie nog wel even voorblijft. Ook het uiterlijk maakt dat dit echt de koffer van morgen is.

 

Voordelen van Samsonite Firelite:

  • + Stevig
  • + Soepel wieltjes
  • + Curve technologie!
  • + Afwerking

 

Nadelen van Samsonite Firelite:

  • - Weinig vakken