Kipling tassenKipling is meer dan grote rugtassen

Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen, de stapels boeken zijn binnen maar nu moet je ze nog mee naar school nemen. Het Belgische merk Kipling biedt al jaren de oplossing voor dit probleem door grote rugtassen te maken. Kipling is meer dan alleen een grote tas waarin brugklassers hun grote stapels boeken in mee sjouwen naar school. Kipling heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe frisse collecties. Maar hoe is het merk Kipling nou eigenlijk ontstaan...

Kipling komt voort uit het avontuur van Jungle Book

De naam Kipling komt voort uit het bekende boek Jungle Book. Je hebt vast wel eens gehoord van Jungle Boek, van de reislustige Engelse auteur Rudyard Kipling. Drie vrienden uit Antwerpen vonden dat Kipling’s klassieker het vrolijke en avontuurlijke karakter van hun tassen en accessoires perfect samenvatte. Hierna ontstond al snel het idee om het merk te vernoemen naar deze avontuurlijke auteur.

Het merk met het aapje

De merknaam Kipling is verbonden aan een auteur die bekend stond om zij schitterende dieren en met name het ondeugende aapke. De makers van Kipling wilden het speelse karakter van de boeken van de auteur ook terug te laten komen in de collectie. Mede daardoor werd het Kipling aapje geboren. Het Kipling aapje is verworden tot het icoon van het merk Kipling en is op ieder product te vinden. Sinds kort is Kipling zelfs verder gegaan en nu zijn er zelfs collectors items zoals Royal Baby Monkey en Country Monkeys.

Schooltassen, etuis en reistassen

Kipling is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld en heeft tegenwoordig een erg ruim assortiment met schooltassen, reistassen, etuis en portemonees, Ook van Beek Lederwaren beschikt over een groot assortiment Kipling tassen. Heeft Van Beek Lederwaren de tas die u graag hebben wilt nou net niet in huis, stuur dan een mail of bel! Vaak kan Van Beek Lederwaren voor u nabestellen of u op een vervangend artikel wijzen. Van Beek Lederwaren heeft standaard natuurlijk altijd de beroemde Kipling "Basic" Serie tassen in haar collectie. Deze is verder aangevuld met diverse nieuwe modellen en ook met de iets exclusievere collecties. Bekijk dus nu online het grote Kipling assortiment of bezoek snel een van de Van Beek Lederwaren winkels.