De Padded Pak’r is het eerste waar mensen aan denken als ze de merknaam Eastpak horen. Toch is deze serienaam wat minder bekend. Als je hem ziet denk je: oh dat is de Padded Pak’r. Het is namelijk met recht de klassieker onder de rugtassen. Je zou haast kunnen zeggen: wie is er niet mee naar school gegaan? Nog steeds is deze Padded Pak’s onverminderd populair onder scholieren, studenten, maar ook ouderen die niet meer in een van deze categorieën vallen.

 

Eastpak legertassen

Eastpak begon ooit met het maken van tassen voor het Amerikaans leger. Stevige rugzakken en duffels van materiaal dat behoorlijk tegen een stootje kan. De zoon van eigenaar Monte Goldman merkte dat steeds meer studenten militaire rugzakken gingen gebruiken om hun schoolspullen in te verslepen. Het werd cooler gevonden dan een saaie aktetas – wat tot die tijd gangbaar was onder scholieren. Dit bracht hem op het idee om tassen te gaan maken voor consumenten (lees: studenten). In 1976 zagen de eerste schooltassen van Eastpak het levenslicht.

 

Padded Pak’r

Inmiddels is het leger al lang geen afnemer meer van Eastpak. De klant is van soldaat naar student gegaan. Daarbij is de Padded Pak’r al jarenlang de grote favoriet. Dit komt mede doordat Eastpak als eerste fancy kleuren en motieven aan rugtassen gaf. Het zorgde er voor dat een Padded Pak’r een must have werd voor elke zichzelf respecterende hipster. Hierin was uiteraard de Amerikaanse markt de voorloper in de jaren tachtig. Iets later kwam de trend ook de oceaan overwaaien. Door de ontembare stijging in populariteit en de eigenzinnigheid wist Eastpak ook een grote schare ontwerpers van naam en faam te strikken om een tasontwerp te maken voor de Padded Pak’r.

 

Garantie Eastpak

Ondanks al deze nieuwe looks zijn de tassen qua vorm niet echt veranderd. En waarom zou Eastpak ook. Wat ook hetzelfde is gebleven, is de garantie die je krijgt op een Padded Pak’r – maar liefst 30 jaar! Het motto van Eastpak is Build to Resist en hierin gelooft het merk volledig. Inmiddels zijn er hele volksstammen die niet beter weten dan dat ze een Eastpak mee naar school namen. Comfort en coolheid worden gecombineerd, dus het is heel begrijpelijk.