Cowboysbag tassen

Cowboysbag was oorspronkelijk bedoeld als label onder het riemenmerk Cowboysbelt. De tassen moesten een prominente plek gaan innemen bij elke jeans- en modezaak, naast de collectie Cowboybelt riemen. Maar het ging nog veel beter dan verwacht. Cowboysbag groeide uit tot een sterk merk. Oa. hippe meiden, maar ook name scholieren en studenten toonden interesse in de tassen en het merk werd een statusgevoelig mode-icoon.

Een regelrechte hype

O.a. dankzij de publicaties in modebladen als Red en Elle is Cowboysbag een regelrechte hype geworden. Met name het oorspronkelijke Cowboysbag THE BAG model werd een grote hit. de The Bag collectie, wordt jaarlijks uitgebreid met een nieuwe maat, een nieuw leersoort of nieuwe kleuren. Hippe meiden willen ieder jaar tenslotte wat nieuws. Ze sparen voor een nieuwe Cowboysbag tas of vragen het cadeau voor hun verjaardag.

Geboorte van de eerste The Bag

Een dikke tien jaar geleden kwam Mieke Brouwer Cowboysbelt binnenwandelen. Ze begon haar carrière als stagiaire binnen het bedrijf dat in 1980 was opgericht door haar voorganger Jan Schep. De eerste Cowboysbag tas is ontstaan na een hoop knip en plakwerk. Met een gangbaar design wilden Mieke en Jan een tas creëren die commerciëel en toegankelijk zou zijn voor jeanswinkels. Net zoals de jeans en leren riemen moest deze tas vintage, stoer en betaalbaar zijn. Hypes zijn zo voorbij. Daarom heeft Cowboysbag ondertussen meerdere modellen naar buiten gebracht. The Bag kreeg broertjes en zusjes zoals The Small Bag en nieuwe series als Swallow This en Pratical Minds. De familie wordt steeds meer verrijkt met nieuwe modellen en kleuren. Deze uitbreiding is ook we een must, want als de klassieker met de twee voorvakken ooit heeft afgedaan, staat het merk nog recht overeind. Niemand kan meer om Cowboysbag heen.

Tassen direct uit voorraad geleverd

De tassen worden gemaakt op verschillende plekken in India. De fabrieken staan voor 99% exclusief onder contract met Cowboysbelt. Zo heeft het tassenmerk alles in de hand. De tassen samples werden eerst in Weesp en nu in Amsterdam beoordeeld voor productie. Na ongeveer 14 weken komen de tassen series binnen in Nederland en gaat de nieuwe Cowboysbags direct naar de verkoop. Dit principe is vrij uniek in de fashionwereld. Zo is de collectie altijd eigentijds en toegankelijk. Zo heeft Cowboysbag in 2013 haar tassen zelfs in neon uitvoering aangeboden en zijn nu in 2015 de pastel-tinten weer heel erg actueel.

Cowboysbag en Cowboysbelt verkooppunten

De leren tassen en riemen van de stoere merken Cowboysbag en Cowboysbelt zijn sinds het begin te koop bij van Beek Lederwaren. in veel gevallen krijg je er een gratis leerspray bij. Voor een goede onderhoudsbeurt kun je ook terecht in onze winkels in Zwolle.