Het is een klassiek element dat op veel dames-kaptafels te vinden is: de bijouxdoos. Sieraden – al dan niet gemaakt van parels – krijgen een veilige en waardige bewaarplek met zo’n box voor juwelen. Een klassiek slotje verhindert dat iedereen zomaar bij de waardevolle inhoud kan. Een bijouxdoos geeft dan toch een veilig gevoel.

Windrose bijouxdozen

De Bijouxdozen van Windrose worden geheel met de hand gemaakt uit de best denkbare materialen. In de top van de modellenlijn vind je juwelenkistjes – al doet dit woord misschien geen recht aan deze prachtige exemplaren – met tal van lades en verborgen vakjes. Je kunt zo de sieraden goed ordenen en opbergen. In de kleinere vakjes van een bijoux doos kun je perfect oorbellen en ringen leggen, terwijl de grotere vakken geschikt zijn voor colliers en armbanden. Uiteindelijk zorgt dit naast een overzichtelijk geheel ook voor minder beschadigingen aan uw bijoux. De kwetsbare kleinoden komen namelijk minder met elkaar in aanraking wat de kans op eventuele krassen vermindert.

De klassieker: Windrose

Windrose is een grote naam als het gaat om juwelen kisten – door sommigen ook wel de keizerin onder de juwelendozen genoemd. Het merk staat absoluut op eenzame hoogte op dit gebied. Alles wordt klassiek met de hand vervaardigd. Oog voor detail is overal aan af te lezen. Al wordt dit alles op een ingetogen manier gepresenteerd. Naast klassieke zwarte bijouxdozen zijn er ook wat meer opvallende rode varianten in het assortiment te vinden. Ook een horlogedoos en een safekoffer ontbreken niet in het uitgebreide aanbod van dit klassieke merk. Een van de meest exclusieve series is de Windrose Ambiance Serie, gemaakt van een zeer hoogwaardig rundleder, in de kleur zwart.

Prijzen bijouxdozen

De prijzen van lopen uiteen van zo’n 70 euro voor een basic bijouxdoos tot een prijs van rond de 400 euro voor de echte crème de la crème. Tussen deze twee uitersten begeeft zich een scala aan opties en varianten. Het ligt net aan de wensen en eisen van de gebruiker voor welk exemplaar zij gaat. Wat natuurlijk wel telt is de wetenschap dat luxe, waardevolle sieraden om een passende bewaarplek vragen. Dat zit in ieder geval wel goed met een bijouxdoos van Windrose.