De Samsonite Cosmolite zou weleens de koffer van de toekomst kunnen zijn. Wat betreft het uiterlijk kunnen we hier in ieder geval van spreken. De bijzondere rondingen in de golvende buitenkant ogen futuristisch, maar zijn gebaseerd op de vorm van een zeeschelp. Dat het hier niet alleen om design gaat, valt pas goed te merken als de koffer opgetild wordt. Deze Samsonite Cosmolite is namelijk echt heel licht, dat bleek ook tijdens de review.

Dit was dan ook het streven waarmee Samsonite de ontwerpers aan het werk zette; de lichtste en meest sterke koffer maken die ooit het levenslicht heeft gezien. In 2010 werd het 100-jarige bestaan van het klassieke koffer- en tassenmerk gevierd en om dit feest kracht bij te zetten werd de Cosmolite geïntroduceerd.
Het speciale curve design is afgekeken uit de skiwereld en wordt ook gebruikt bij het vervaardigen van kogelwerende vesten. De technieken werden met de Samsonite Cosmolite voor het eerst toegepast op een koffer. Hoe uniek dit gegeven is, blijkt uit het feit dat het ontwerp in 2010 de Red Dot Design Award won. Een van de belangrijkste, wereldwijde prijzen voor innovatieve ontwerpen.
Er zijn een aantal verschillende formaten te verkrijgen van deze hypermoderne reisgenoot. 


Bekijk hier de volledige Samsonite Cosmolite serie.

 

Samsonite Cosmolite koffers

Bekijk hier de volledige Samsonite Cosmolite serie.