Rimowa koffers

Rimowa overgenomen door LVHM

2e grote overname in internationale wereld van luxe bagageproducenten

Multinational en Franse producent van luxeproducten LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy) maakte vandaag bekend een aandeel van 80 procent te hebben genomen in de Duitse kofferfabrikant Rimowa. Na de overname van Tumi door Samsonite de tweede grote internationale overname.

Rimowa is hiermee het eerste Duitse merk dat aan de LVMH collectie wordt toegevoegd. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste schakel in Europa dat staat voor innovatie en kwalitatief hoogwaardige reis producten. Zo heeft het onder meer in samenwerking met Lufthansa een innovatieve koffer ontworpen met een elektronische tag die verbonden kan worden aan een smartphone, de eerste in de markt.

Alexandre Arnault, de zoon van de LVMH- topman Bernard Arnault, gaat de dagelijkse leiding van Rimowa van Dieter Morszeck, de kleinzoon van de oprichters van Rimowa overnemen. Morszeck blijft werkzaam bij Rimowa en houd ook een belang. Alexandre is zeer vereerd om voor Rimowa te mogen werken.

Een bedrijf dat te maken krijgt met de gevolgen van deze overname is Van Beek Lederwaren, ook wel bekend als een van de oudste klanten van Rimowa in Nederland. Maarten van Beek, eigenaar van het bedrijf, is erg enthousiast over de hele overname. Hij is erg nieuwsgierig naar wat deze overname hem gaat brengen maar ziet de toekomst voor luxe reisbagage heel positief in. Van Beek Lederwaren uit Zwolle is al meer dan 50 jaar erkend dealer van Rimowa koffers.