Samsonite koffers en reistassen

 

Samsonite Paradiver tassenreeks

De Samsonite Paradiver tassen zijn toch echt wel van een bijzondere soort. Het is een serie die gebaseerd is op het skydiven, oftewel parachutespringen. Dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp en de materiaalkeuze. Vooral de rugtassen zien er uit alsof ze een parachute aan boord hebben. Ook de Paradiver reistassen hebben een strak design in dezelfde stijl. Ze zouden daardoor niet misstaan in een James Bond film.

 

Rugpaneel

Op het gebied van gebruiksgemak is bij de Paradiver rugtassen de aanwezigheid van een rugpaneel met schuimvulling erg prettig. Deze techniek is bekend uit de wereld van de backpacks die door bijvoorbeeld bergbeklimmers worden gebruikt. Door deze panelen wordt het gewicht goed verdeeld over de rug, wat het draagcomfort verhoogd. Daarnaast zorgt het voor ventilatie, iets wat erg prettig is op warme dagen.

 

Paradiver looks

Zowel de weekend- als rugtassen zijn gemaakt van polyester met een speciale coating die de tassen waterafstotend maakt. Dat dit er ook nog eens erg fancy uitziet, is niet zomaar een bijkomstigheid: het is, zoals gezegd, Samsonite echt te doen om de strakke looks. Een ander detail dat daar op duidt, is de vormgeving van de ritssluiting. Ook deze zijn in de skydive stijl ontworpen, wat gewoon goed past bij het gehele ontwerp.

 

Subtiele Samsonite coolness

Voor de reiziger die meer bagage mee wil nemen is er een variant die wordt omschreven als wieltas. Een zeer ruime tas die uitgevoerd is in hetzelfde design als de rugtassen. Vooral voor een weekend weg zijn deze ideaal. Alle varianten binnen de Paradiver serie zijn voorzien van de bekende Samsonite vakjes en vakken, dus al het hebben en houwen kan goed geordend vervoerd worden. Waar deze reeks echt in uitblinkt is de coolness van het uiterlijk. Op een subtiele manier vallen de tassen op en dat zie je niet vaak.

 

Voordelen van Samsonite Paradiver:

  • + Uiterlijk
  • + Rugpaneel
  • + Materiaal

 

Nadelen van Paradiver:

  • - Had iets praktischer gekund