rimowa koffers

Reizen met Rimowa koffers met E-Tag

Het inchecken van bagage kan de oorzaak zijn van veel stress tijdens het reizen. Op Schiphol moet men voor het inchecken bij de balie vaak 3 uur van te voren aanwezig zijn. Als dit niet lukt, wordt op tijd inchecken al snel een probleem. Ook zijn er vaak lange wachtrijen bij de incheckbalie, waardoor frustraties hoog kunnen oplopen. Technologie zich ontwikkeld tegenwoordig zo snel, dat hier nu ook een oplossing op gevonden is door de Duitse bagagefabrikant Rimowa. Deze Duitse bagagegigant staat voor het samenkomen van handwerk en hightech. Rimowa is al vele jaren vooruitstrevend in de ontwikkeling van bagage. Ze vinden constant nieuwe snufjes uit om het de reiziger makkelijker te maken. Recentelijk heeft het merk ook de aandacht getrokken van Louis Vuitton, waardoor Rimowa uiteindelijk aan het portfolio van Louis Vuitton is toegevoegd. Wel blijft de directeur van Rimowa, Dieter Morszeck nog steeds actief in de ontwikkeling van nieuwe innovaties.


De nieuwste en misschien wel meest bekende innovatie van Rimowa is de Rimowa Electronic Tag. Deze tag zorgt voor grote verandering in het reizen. Met de Electronic Tag kan een reiziger namelijk zijn bagage overal inchecken en binnen enkele seconden afgeven op de luchthaven. De Electronic Tag vervangt de papieren label voor een digitale datamodule die geïntegreerd zit in de meeste Rimowa koffers. Deze digitale data die bagagegegevens betreft wordt doorgegeven aan de luchtvaartmaatschappij, waardoor wachten niet langer nodig is. De Electronic Tag is in wezen een display, gemaakt van sterk Gorilla Glass op de zijkant van de koffer. De tag is te gebruiken door de Rimowa app te downloaden op de smartphone, deze app is gratis te downloaden via de app-store. De informatie die wordt weergegeven via de display is hetzelfde als de informatie altijd op papier stond. Door het gebruiken van de Electronic Tag zorgt u er ook voor dat uw koffer minder gevoelig is voor diefstal of fraude. Elke koffer heeft namelijk een unieke ‘’pairing code’’ die via de telefoon moet worden ingevuld. De Electronic Tag kan namelijk niet van buitenaf worden aangepast en heeft een tracksysteem, waarmee de reiziger onderweg kan zien waar de koffer zich bevind.


Via de app kan men zich online inchecken op welk moment dat ook. Het enige wat hiervoor nodig is, is een boarding pass en natuurlijk de Rimowa app, waarmee kan worden ingecheckt. Vervolgens kan men bij aankomst op het vliegveld de koffer achterlaten bij een drop off punt, dat speciaal is opgezet voor Rimowa koffers. Hier hoeft de reiziger alleen maar zijn koffer af te geven, omdat hij immers al heeft ingecheckt. Er is dus geen reden meer voor lange wachtrijen, gedoe met papieren, of uren van te voren aanwezig moeten zijn. Wilt u dus ontspannen kunnen reizen, kies dan voor een Rimowa koffer en verbindt uw Smartphone voor een nieuwe manier van inchecken. Van Beek Lederwaren biedt een uitgebreid assortiment Rimowa in de webshop van Van Beek Lederwaren, en in de winkels in Zwolle.