My Paperbag tassen

De 3e editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) is vandaag weer van start gegaan. Van 7 t/m 16 oktober worden verschillende duurzame modemerken landelijk onder de aandacht worden gebracht tijdens de DSFW en de My Paperbag is hierbij natuurlijk onmisbaar!

#DSFW

De DSFW is vandaag van start gegaan. Tijdens deze 3e editie wordt er wederom in circa 400 winkels aandacht gevraagd voor duurzame mode. Tijdens de week vinden er door heel Nederland diverse events plaats, zoals modeshows en exposities. Consumenten kunnen ook meedoen aan speciale shopping routes, workshops en kledingruilevents. Bezoek de website voor een overzicht van alle activiteiten of blijf up to date met #DSFW via social media.

My Paperbag

Van Beek Lederwaren doet dit jaar voor het eerst mee aan de DSFW en zet daarbij de My Paperbag van het merk MyOMy in de spotlights. De tassen van MyOMy dragen allemaal bij aan een betere wereld en zijn stuk voor stuk Dutch Design. Een “basic” design, maar toch erg uniek en modieus. Door het gebruik van ecologisch geplooid en plantaardig geverfd leer heeft iedere tas en accessoire een unieke uitstraling. De tassen worden fairtrade en met de hand gemaakt en geproduceerd in India, waarbij goede werkomstandigheden en betalingen erg belangrijk zijn. De fairtrade certificering in India zorgt ervoor dat iedere aangeschafte tas bijdraagt aan een menswaardig bestaan door bijvoorbeeld het bieden van goede gezondheidszorg en educatie voor een hele familie. Van Beek Lederwaren deelt deze filosofie en zal tijdens de DSFW alles uit de kast halen voor My Paperbag.

Van Beek Lederwaren en DSFW

Van Beek gaat alles op alles zetten om als winkel op te vallen tijdens de DSFW. Zo wordt er via social media al veel aandacht aan deze week geschonken en is de winkel omgetoverd tot een eyecatcher. Door een mooie etalage, met speciale My Paperbag displays, probeert Van Beek de mensen te inspireren. Heb je geen idee wat de DSFW inhoudt? Dan zorgen de inspiratieborden in de winkel dat jij straks alles weet over duurzame mode. Op de borden lees je wat het doel van de campagne is, feiten over duurzame mode en leuke quotes van BN’ers die zich inzetten voor dit initiatief. Voel je de kriebels al om langs te komen en iets leuks te scoren in de winkel? Vergeet dan ook niet om je foto te uploaden via social media met een tag voor Van Beek en #DSFW.

Activiteiten in de thuishaven

Ook in Zwolle, de thuishaven van Van Beek Lederwaren, worden er in het Stedelijk Museum Zwolle leuke activiteiten georganiseerd omtrent de DSFW. Zo is van dinsdag 11 oktober tot en met zondag 16 oktober de tentoonstelling ‘Leven met Aandacht’ te bewonderen. Op woensdag 12 oktober wordt de interactieve lezing ’13 stuks in 30 dagen’ gegeven door Anne Marie van der Veen. Op vrijdag 14 oktober organiseert Stichting Focus een modeshow van tweedehands en vintagekleding. Tot slot wordt op zaterdag 15 oktober een catwalk workshop gegeven by Frisgroen/Groenkapje.

Er is dus genoeg te beleven tijdens de DSFW. Wil je graag een leuke My Paperbag scoren? Of de shoppingroute doen? Kom volgende week langs bij Van Beek Lederwaren op de Grote Markt 4-5 in Zwolle!