MYOMY Duurzaamheid

Duurzame tassen van Myomy

Tegenwoordig is duurzaamheid een producteigenschap dat steeds meer populariteit krijgt, dit is ook terug te zien in het toenemende aanbod van duurzame producten. Duurzaamheid is ook niet tot één markt te beperken maar is een heel breed begrip en kan in bijna elke markt een thuis vinden. Als je een willekeurig woord intikt bij Google met ‘duurzaam’ erachter, is de kant groot dat er iets uitkomt waar je wat aan hebt. Voor veel mensen is duurzaamheid al erg belangrijk en ook steeds meer mensen hechten waarde aan duurzame producten. MYOMY is een goed voorbeeld van een duurzame fabrikant, zij hechten veel waarde aan duurzaamheid.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker


Steeds vaker zie je duurzame merken die heel bekend worden. Dit omdat recentelijk steeds meer mensen het belangrijk vinden dat de arbeiders ook eerlijk behandeld zijn. Door de stijgende populariteit van duurzaamheid worden veel duurzame merken erg bekend en deze worden ook erg geprezen doordat zij duurzaam te werk gaan. Het keurmerk, de erkenning dat zij duurzaam werken en iedereen eerlijk behandelen is voor veel mensen van belang. Hierdoor zijn ook veel mensen bereid om bij te betalen als zij weten dat het product de erkenning van de EU heeft. Ook zijn er steeds meer eisen en wensen wat betreft de fabricage waardoor duurzaamheid een grote prioriteit is geworden.

Het ontstaan van MYOMY


MYOMY is een fabrikant van duurzame tassen uit Nederland. 10 jaar geleden is MYOMY opgericht door Marja Baas, zij had vanaf het begin de intentie om duurzaamheid erg te prioriteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat Goodforall, het originele MYOMY, tot een van de meest duurzame merken van Nederland is uitgegroeid. Marja is begonnen met een webshop voor duurzame relatiegeschenken. Zij ontmoette Hans Both, een vrijwilliger in India. Hij zette zich in voor Fairtrade Europe, met de intentie om fairtrade producten op de westerse markt af te stemmen, en hierdoor meer eerlijke banen te creëren. Duurzaamheid is erg belangrijk in elke schakel, vanaf de grondstoffen tot aan het maken van de tassen zelf. MYOMY is begonnen als een oplage van 75 tassen, deze tassen hebben na een artikel in de Volkskrant voor zo’n 900 bestellingen gezorgd. Daarna is het uitgegroeid tot een volledige lijn van vrouwen- en laptoptassen. Inmiddels is MYOMY uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van tassen in Nederland en omringende landen.

Het logische design van MYOMY


MYOMY heeft een heel logisch design. Zo is MY PAPER BAG bijvoorbeeld geïnspireerd door een doodgewone papieren tas, zoals bijvoorbeeld wordt gebruikt voor boodschappen in de VS. Een tas van MYOMY is erg herkenbaar. Het aanbod van MYOMY is erg uitgebreid, zo zijn er bijvoorbeeld veel variaties van de MY PAPER BAG. Het is een erg herkenbaar design, zoals bij de meeste merken het geval zal zijn. Een Gucci tas zou je ook al snel herkennen. Toch heeft MYOMY een simpeler ontwerp, mede doordat deze gemaakt worden in India. Je hoeft niet de keuze te maken tussen design of duurzaamheid, bij MYOMY heb je design én duurzaamheid. Het voordeel van design en duurzaamheid is dat veel mensen niet de afweging hoeven te maken en hierdoor al sneller bereid zijn om deze tassen aan te schaffen, want veel mensen stellen design toch als grootste prioriteit. MYOMY heeft een hele grote doelgroep te pakken door de combinatie van duurzaamheid en toch een leuk design, dat alles voor een vergelijkbare prijs van een gewone tas. Duurzaamheid is natuurlijk te herkennen aan de erkenning van de EU, dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat het écht duurzaam is. Het probleem is alleen dat duurzaamheid én een lage prijs niet erg goed samen gaan. MYOMY is overigens de enige fabrikant die 100% fairtrade levert in Nederland.

MYOMY heeft al een groot distributienetwerk en blijft constant groeien. Dit, onder andere, door toenemende vraag naar duurzame producten. MYOMY is zelfs online al erg bekend, zo levert bijvoorbeeld Wehkamp ook al duurzame producten van de fabrikant. MYOMY is dus al een erg sterke naam, en dit heeft natuurlijk ook een reden. Natuurlijk heeft MYOMY nog andere doelen naast de duurzaamheid, zo streven zij ook naar 200 eerlijke banen in India in 2020. Kortom, MYOMY is een bedrijf waar erg veel waarde gehecht wordt aan duurzaamheid en eerlijkheid. Dit is een erg lonend besluit geweest, wat terug te zien is in de grootte waar het bedrijf naar gegroeid is.

MYOMY bij Van Beek Lederwaren


Van Beek Lederwaren
, de al ruim 80 jaar ervaren lederwaren specialist uit Zwolle, heeft natuurlijk ook oog voor duurzaamheid. In het assortiment zijn veel MYOMY tassen te vinden met verschillende kleuren en designs. Kom gerust eens langs bij ons filiaal aan de Grote Markt 4-5 in Zwolle, 038-421 6764.