SecridJe zult er vast al iets over gehoord hebben, of misschien heb jij hem al; de contactloze pinpas. Volgens de banken is het hartstikke handig en kan je hiermee snel betalen. Naast de mooie kant hiervan komt de volgende belangrijke vraag al snel op: is dit betaalmiddel wel veilig?

Contactloos pinnen houdt in dat je je pinpas niet meer in de betaalautomaat hoeft te steken, slechts je pas ertegen aan houden is voldoende. Doordat het zo gemakkelijk wordt gemaakt, maken we het ook makkelijker voor de digitale zakkenrollers. Digitale zakkenrollers kunnen namelijk met een klein apparaatje langs je heen gaan en op een afstand van 4(!) centimeter al een bedrag van 25 euro afschrijven.

Contactloos pinnen wordt mogelijk gemaakt doordat veel passen RFID-kaarten zijn. Een groot nadeel van RFID is dat de passen op afstand te hacken zijn. Het enige wat je nodig hebt is een malware op je telefoon en zonder dat je het weet kunnen al je passen gekopieerd en bekeken worden.

Het is nu mogelijk om hiervoor beschermd te zijn en tóch contactloos te betalen. Het zijn namelijk de portemonnees van Secrid, die dit mogelijk maken. Secrid heeft speciale Cardprotectors ontworpen die beschermd zijn tegen skimmen en uitlezen van RFID-Kaarten (zoals de OV-chipkaart en ID-kaart ). De frequenties van de RFID- tag kunnen niet door de cardprotector heen dus ook niet gelezen worden. In dit systeem kun je 5 á 6 passen kwijt. Het uiterlijk is erg modern en stijlvol en de cardprotectors zijn in vele kleuren te verkrijgen.

Een ander voordeel van de cardprotector van Secrid is dat de pasjes niet snel breken. Vaak wordt de portemonnee in de broekzak gestopt waardoor er spanning ontstaat en de pasjes krom buigen. Met de Secrid Wallet is dit verleden tijd. Er zijn verschillende series met hun eigen functies, zoals de Mini Wallet, Cardprotector, Twinwallet en Cardslide. De Twinwallet bevat meer ruimte voor ongeveer 12 passen. De Cardslide bevat extra ruimte voor een sleutel, muntgeld of briefgeld. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de wallets is massief aluminium.

Wil je er graag zeker van zijn dat je niet gezakkenrold wordt dan is het zeker verstandig jouw Secrid aan te schaffen! Bekijk een ruim assortiment van Secrid nu online bij vanbeeklederwaren.nl. Je kunt er ook voor kiezen om het assortiment in de winkel te bekijken. Je kunt onze winkels vinden in Zwolle. Het team van Van Beek Lederwaren staat graag voor je klaar voor advies en hulp.